9.01.2010

oronomi


Murat Kekilli (kaptan murat rumuzlu halk-rock şarkıcısı) şekil içerikli imaja bürünür de ''Murat Şekilli'' adı ile tekrar coşar ve çoşturur die korkuyorum.Bu geçenlerde sınıf arkadaşlarımla kafayı sıyırıp ''seni çılgıın..''diye bir kekilli şarkısına başladıktan 2 sonra aklıma geldi.
Önce aklıma ilk ve orta öğretim yıllarından beri arkadaşım olan ve Kekilli sevgisinin gönlündeki yerinin ayrı olduğu çevresince bilinen Eylem geldi.
halen ilk ve orta öğretim yıllarında olsaydık onu ''aklıma geldin'' anlamında çaldırırdım fakat değiliz işte.
sahi yahu, bir ara çaldırmak vardı.Ben hititoloji değil de iletişim falan okusam (ki çok isterim) kesin bu konuya eğilirdim.
''eğilirdim'' derken saygıyla eğilirdim.Zira Hititi çivi yazısı gibi hiç güncel olmayan ve çoğunluğu ezbere dayalı derslerden gına gelmiş durumda.
Böyle daha münazaralı şeyler bekliyor insan üniversitesinden neyse konumuzu unutmayalım,efendim çaldırmanın önemli bir şey olduğu bir jenarasyondan gelen gençleri 205804808746084270293 tane tespitim ile yerlere yığar ve de kendime hayran bırakabilirim.
o jenarasyon bir çok şeyin ilki ve sonudur.
örnek vermek gerekirse:ilk defa bilgisayarlarıyla oyun oynayan ve internete giren jenarasyondur ki bu da onların ilk defa bilgisayarı bilgi sayma amacının dışında kullandıklarını gösterir ve bu jenarasyon,bu bilgisayar durumundan dolayı dayaşlar kemale ermeden sokakları bırakan jenarasyondur.Kendilerinden sonraki jenarasyonlar da hiç aşşağı oyun oynamaya inmediğinden kelli bu jenarasyonumuz aşşağıda oyun oynayan son jenarasyon ünvanını almaktadır.(ne kadar çok jenarasyon dedim?)
neyse nereden girdim ki ben bu konuya da?
heh iletişimci falan olsam (ki ''falan'' dememden olmadığım belli oluyordur) bayraklarla da ilgilenirdim çünkü:geçenlerde bir ''geniş aile'' bölümünde dizinin şukufe karakterinin dükkanınca geçen bir sahnesinde beyaz yeşil ve kırmızı renk yünler yanyanaydı birden gözümün önüne italya,meksika,bulgaristan ve iran bayrakları geldi.
Bence bu bayrak renklerinin popüler olmasında belli başlı sebepler var bu sebeplerden kelli de bu medeniyetlerin ortak paydaları var.
Renk bilimciler falan da uğraşabilirmiş bu konuyla neyse işte bu bilim,ilim,irfan konularına bu denli takılmamım sebebi ayıptır söylemesi 80'i çakızladığım Hititolojiye Giriş-1 dersinin konularında yer alan Dağ Adı İnceleyen Bilim adlı alt bilim birimidir. oronomi diye de bilinen bu bilim beni ziyadesiyle düşüncelere sürükledi.
ha mesela özel adları inceleyen Özel Ad Bilim (onomastik), dağ adı bilim kadar beni düşündürmedi,aslında biraz sevdim bile.
düşünmeden sevebiliyorum işte böyle birisiyim de şu aralar hevesim ve ağzım kuru,tuzum ise karla karışık yağmurlu olduğundan pek ilgilenemedim.
not:akşam saatlerinde doluya çevirebilirim.

fotoğraf ve ciddiyetli gibi olan tip bana aittir.

3 yorum:

jartiyer dedi ki...

sayende hititoloji öğreneceğiz blogtan.

bossa nova dedi ki...

haha kekilli deyince benim de aklıma Eylem geldiydi:)

Özbil serviste Eylemin saçına sakız yapıştırmıştı:)

Piyaztheoz dedi ki...

ypmayın birbirinize böyle şeyler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...