23.10.2008

Oz usulü kızıl göndertme


malzemeler
*kuru soğan (yarım)
*çok sert olmayanlarından domates (orta boy)
*salça (göz kararı)
*ekmek (6 dilim)
*kırmızı toz biler (tutam miktarda)
*kekik (tutam miktarda)
*tuz (tutam miktarda)
*karabiber (tutam miktarda)
*pul biler,vasabi,isot (isteğe bağlı)
* sıvı ayçiçek yağı (tavanın etrafında bir buçuk tur atıcak kadar)
*Kola (büyük bir bardak) (durum müsait değil ise komşudan da istenebilir)
*sucuk (çeyrek)
Yapılışı
kuru soğanın halka halka kesip kendi kendimizi hava sokuyoruz.Bu sırada 'dur bakalım' diyerek altı kısık bizi bekleyen tavamıza biraz yağ döküyor ve domatesleri küp küp kesmeye başlıyoruz. Biraz artist isek kabuklarını da önceden soyabilirsiniz sizden bunu beklerim ne diyeyim.
neyse, soğan dediğimiz şeyin pek pembeleşmesini beklemeden üzerine domateslerimizi boca ediyoruz.bunların da pişme süresini dolaptan bitmekte olan sucuğumuzu çıkartıp kendisini adeta küçük bir pizzaymış edasıyla üçgen şeklinde dilimlemeye ayırıyoruz.dilimlediğimiz sucukları öyle bırakmıyoruz arada ağzımıza çiğ çiğ bir iki tane atıyoruz.kalan sucukları tavaya göndertiyoruz.
ev yapımı olmasını tercih ettiğimiz domates olmazsa biber(ki biberi pek tavsiye etmem bu yemekte) salçamızdan 3 yahut 4 kaşık,yemeğimizin ve kaşığımızın büyüklüğüne göre vicdanımızı sızlatmayacak ve tavadan bir şey sıçratmayacak bir şekilde 'plok plok ve tak tak tak' sesleri eşliğinde tavaya gönderiyoruz.
yanıksı soğanlarımız kendini salan domateslerle beraber sucuk ile kaynaşıp hoş bir koku salmıştır muhtemelen. salçamızın karışabilmesi yemeğimizin de hemencicik yanmaması için tavamızın dibinde sığ bir birikinti oluşturacak şekilde su ilevesini de yaptıktan sonra sırası önemli olmadan canımızın istediğine göre kekik, kırmızı toz biber, karabiber,tuz ve acı ekliyoruz.
tahta kaşık yardımıyla saçayı eze eze biraz karıştırdıktan sonra kendisini üzerine bir kapak kapatarak yüksek ateşte beklemeye alıyoruz.150 saniye sonra kapağı kaldırıp en ucundan tuttuğumuz tahta kaşık ile karşımımızı şöyle bir karıştırıyoruz. ve bir adet sucuğun tadına (pişmiş mi? sorusunun cevabı için) bakıyoruz.
bir 150 saniye sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve yemeğimizi tabağa tavadan boşaltıyoruz.ekmeklerimizi çıkartıyoruz.çıkan ekmekleri masaya yerleştirmeden ucundan kıyısından bir parça kopartıp tavayı sıyırıyoruz. kendi kendimize 'aferin' dedikten sonra çatal yardımıyla ekmek katkısıyla ve kola desteğiyle sindirmek üzere miğdemize göndertiyoruz.

buradan 25 türkçe rock şarkısının canlı kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...