27.07.2008

formal işler

2008-2009 sezonu dediğimiz mevism yaklaşırken takımlarımız da yeni sezon formalarını tanıtmaya başladı.
bu formalardan bazılarını ben bir kez daha tanıtmaya çalışacağım.
kendi klübüme torpil yaparak başlıyorum

Fenerbahçe sk.(içime sinmedi)

1-Çubuklu forma












geçen seneki çubuklu formanın benzeri fakat adidas logosunu bulunduğu yer bu sene sarı olmuş ve çubuklar buna göre sıralanmış
bu formanın adidasın bu sene sık kullandığı çubuklulalardan birisinin kopyası olmaması sevindirici ancak 2004-2005 sezonunda giyilen formaya çok benzemesi bu formanın pek orjinal olmadığını gösteriyor.

2- neon forma












esasen dortmunt takımı ile özdeşleşmiş olan bu forma rengi bazı takımlarca tekrar popüler hale gelmeye başladı.sahada futbol oynarken bu rengin bir avantajı var mıdır? bilmiyorum eğer yoksa salt ticari amaçlar düşünülerek yapılmış bir forma gibi duruyor.
yazık.

3-kuruluş












fenerbahçenin ilk formalarından birisini anmak gibi güzel bir amaçla yapımına başlanan bu forma sonradan cozutmanın en güzel örneği sanırım özellikle kollarının da sarı olması formanın bütün çizgililiğini bozduğu gibi bu formayı geçen sezon münih'in giydiği formaya benzetmiştir.

4-bayrak












kuruluş forması gibi anlamlı bir fikirden yola çıkarak üretilse de(ki bence fenerbahçe bayrağı dikine çizgili) çubuklu haricinde rastgeldiğmiz eşşek kadar avea reklamı bu formada da iyice sinir bozmuştur.adidas logosu ve avea logosu daha dikkatli yerleştirilmiş olsaydı ortaya yıllarca unutulmayacak bir forma çıkacakmış

not:kullanılan fontların aynen devam etmesi çok güzel olur.

Galatasaray sk.(yıllardan sonra)

1-Metin Oktay(parçalı)












galatasarayın bir ara cidden unuttuğu kendi klasiği olan bu forma tasarımı son yıllarda modernize bir şekilde tasarlanıyordu fakat bu sezon tasarlanan bu forma belkide son 10 yılın en beğenilen galatasaray forması.

2-turuncu forma












bir ekşi sözlük yazarı tarafından rengi ve kolundaki ülker logosu ile çokonata benzetilen bu forma
tıpkı fenerbahçe'nin neon forması gibi modaya uyma ayağına yapılmış bir formadır.daha önce trabzonsporun kullandığı bu renk uzun süredir galatasaray tüzüğündeki ''turuncuya yakın sarı'' tanımlaması nedeni ile tartışılıyordu.şimdi oldu nasıl oldu kararsızım.

3-beyaz












galatasayın bazı sezonlar alternatif forma renginde siyah yerine tercih ettiği bu renk, bazılarınca sarı kırmızıya yakıştırılırken.. bazılarınca da ille de siyah olsun görüşü ile itilmektedir.
formanın sarı kırmızı şeridinde şampiyonluk tarihlerinin yazması anlamlı fakat özel bir sezonda tasarlanmadığı için gereksizdir.
yakaları fenerbahçenin beyaz formasının yakalarından kat kat güzel gözükmektedir.

4-üç çubuklu












geçen seneki şampiyonluk kutlamalarında giyilen ve taraftarların aklına acaba yine parçalı forma yapmayacaklarmı sorusunu getiren bu forma.takımın daha öceki sezonlar da da giymiş olduğu bir forma tasarımıdır. parçalı forma varken gerek de yoktur aslında
formanın en büyük kusurları ise kırmızı sırta, fontların siyah renkte basılacak olması ve orta çubukta taşan avea reklamıdır.














Trabzonspor(aceleye gelmiş sallanmış)

1-bordo parçalı
bu sezon nike ile anlaşan trabzonspora nike'ın pek sallamadan yaptığı formalarından birisi olan bir rengin iki tonunun kullanıldığı formasıdır.dikkatli takip edenler bu formanının kırmızılısını da türk milli takımının giydiğini diğer renklerden olanlarını de nike giyen tüm kalecilerde görüldüğünü farketmiştir.formanın yakalı olması formaya bir güzellik katmıştır.

2-beyaz
türk milli takımı için tasarlanan(tasarlanmak denirse) ilk turkuaz formanın hemen hemen aynısı olan bu formanın da pek bi şekli yoktur beyaz ve mavi renklerdedir.

3-mavi kollu bordo forma
arsenal,ajax,aston willa gibi takımlar ile tanıdığımız nike klasiği bu dizayn trabzonspora da pek yakışmıştır.fakat diğer bordo formayı gereksiz kılmıştır.

4-mavi
düz mavi bir formadır hatta belki de antrenman tişörtü faladır
pek bi şekli yoktur. kalıbı yoktur.

5-turuncu
trabzonsporun bizde şekil yaparız formasıdır ki türkiyede bu cafcaflı rengi uygulayan ilk takımda trabzonspordur.
anlaşılmaz bir turuncu sevdaları belki de barcelona sevgiler vardır bilinmez ancak formalarda fontlarda turuncu yerine koyu bir sarı kullanılırsa daha güzel formalara ulaşılabilir.

Glaskow Celtic(klasikler)
















1-yeşil beyaz çizgili
dünyanın en klasik formasıdır.bu sezon geçen sezona göre detayları aşırı güzel olmuştur.

2-kavuniçi
celtic tarihinde önemli bir yere sahip bir renk ile yaratılmış deplasman formasıdır sade ve güzel bir tasarıma sahip olmasının yanında bazı dişiler tarafından da tatlı bulunabilir.

beşiktaş jk(aranıyor)
bu yazı yazıldığı tarihte sesi çıkmayan beşiktaşın muhtemelen
siyah,beyaz,çubuklu formaları olucak ekstra olarak yüzüncü yıl forması devam edecektir.
şahsen ablemdeki çubukların kullanıldığı formanın devamını da isterim

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...